imagen artículo: ¿Qué nos depara el nuevo curso? Disfrutar del camino

Què ens espera en el nou curs? Gaudir del camí

Fer una llista amb totes les coses que aquest any sí farem, prometre’ns que no tornarem a caure en els mateixos errors. Cada anys quan arriba el setembre tenim un nou començament i igual que en any nou posem sobre la taula nous propòsits que estem disposats a complir costi el que costi.

Fa uns dies que s’ha iniciat el curs i no puc parar de preguntar-me què passarà durant el 2016-2017.

En l’àmbit escolar es preveu molt moviment i reflexió amb tot el debat de la innovació a l’escola (com per exemple, el projecte d’escola nova 21, que s’està impulsant en l’actualitat) en la qual es treballa per projectes, la intel·ligència emocional guanya terreny als continguts estrictament cognitius i on la actitud lúdica, tal com ens indica Imma Marín a l’article que apareix en La Vanguardia titulat “La extraescolar més educativa: jugar”, es veu com a base fonamental per a l’aprenentatge.

I a les famílies, què els depararà el nou curs?

Doncs espero que moltes alegries i vivències que els facin sentir orgullosos, plens, feliços. Però també és molt probable que s’acosten fins aquí:

 • Víctimes del Bullying; Nens i adolescents que vénen buscant recursos per no sentir-se tan malament, per poder defensar-se, posar límits als agressors.
 • Adolescents i joves perduts i desmotivats; que no saben per on continuar el seu camí professional o com sortir-se d’uns estudis que no acaben de ser el seu. Com vaig comentar en el meu article “puede un adolescente decidir su futuro” sempre hi ha un camí possible a seguir sol cal escoltar el nostre cor o si ho prefereixes a els nostres budells.
 • Persones que no saben com gestionar les seves emocions (Tant se val si són nens, adolescents, adults) per viure més feliços, en pau. La seva ira, la seva por, ansietat, estrès, etc. Ja vaig comentar fa temps que es pot començar a gestionar les emocions i a conèixer-nos millor de forma fàcil i ràpida, per exemple a través de nuestro cuerpo.
 • Pares preocupats, fins i tot diria que angoixats, sentint que no ho fan bé, que se senten desbordats per tota les informacions que hi ha sobre l’educació dels fills i que vindran buscant confiança en si mateixos, “empoderament” per portar a terme una paternitat conscient i al mateix temps el més relaxada possible. I com sempre dic, no hi ha millor fórmula que confiar en la pròpia intuïció.
 • Professors buscant recursos per gestionar millor l’aula, per donar-ho tot als alumnes d’aquest curs.
 • Etc.

Al final, pensant en aquest curs, el veritablement important, l’únic que em proposo per sobre de tot és gaudir del camí.

“Un nou curs per gaudir de l’aquí i l’ara amb tot el que porti”.

Gaudir de cada dia, de cada hora, de cada persona amb la qual em cruïlla, ja sigui per oferir-la meva ajuda, el meu acompanyament com per col·laborar en algun dels múltiples activitats que estan “posades al forn” i que es cuinaran durant aquest curs 2016-2017.

Leave a Reply

Información básica sobre protección de datos

 • Responsable Silvia Martinez Santalucia.
 • Finalidad Moderar los comentarios.
 • Legitimación Tu consentimiento.
 • Destinatarios https://www.1and1.es/terms-gtc/terms-privacy/?__lf=Static.
 • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
 • Información Adicional Puede consultar la información detallada en https://www.coachingdefamilia.es/CA/sobre-mi/aviso-legal/.