Sobre mí

Si sents que alguna cosa en la teva família no acaba de funcionar. Estàs perdut o perduda, no saps com aconseguir augmentar el benestar dins de casa. Creus que algun dels teus fills / es no sap cap a on anar, no se sent bé, necessita pujar la seva autoestima, etc. Si creus que necessites ajuda i acompanyament pots contactar amb mi.

La meva proposta és acompanyar-te a tu i la teva família, escoltant sense fer judicis, sense decidir què està bé o què està malament. El que us puc aportar és un espai en el qual poder parlar, descobrir què us està bloquejant per aconseguir la situació desitjada. Què està faltant, què necessiteu aprendre. Amb el màxim respecte i cura. La meva funció és ser un suport en el camí de creixement i millora que la teva família decideixi prendre.

A través de l’escolta i d’altres recursos que anireu descobrint al llarg de les sessions aconseguireu trobar el vostre propi camí.
 • imagen sello colegial de Silvia M. SantaluciaPsicòloga-coach: Psicòloga col·legiada 18100, membre de la secció professional de psicologia i coaching del Col·legi oficial de psicolegs de Catalunya.
 • Postgrau en Mindfulness i psicoteràpia per la Univesidad de Barcelona.
 • Curs “Especialista enteràpia breu” a Cetebreu.
 • Coach ontològica certificada per el CEC (Centro de especialización en coaching) amb Marta Calvo.
 • Postgrau en Gestalt Infantil i juvenil.
 • Curs de Trastorns de l’aprenentatge, de la conducta i dels estats afectius. Diagnòstic i intervenció. Per Sant Joan de Déu i Integratek
 • Curs de Trance Generatiu amb Stephen Gilligan.
 • Facilitadora en constel·laciones familiars.
 • PNL per a infants i adolescents amb Valérie Mounier.
 • Experta en Tècnicas de liberación emocional (EFT).
 • “Artesanía de las emociones” amb Alba Emoting,

 

Un treball sistèmic i enfocat en el positiu

El meu enfocament de treball amb les famílies (amb els nens i adolescents) és sistèmic, això vol dir que tinc en compte a tot el sistema familiar i les relacions existents entre tots els membres, a fi de poder obtenir una millor visió de què està passant.

Per què treballo amb famílies?

Al llarg de la meva experiència professional he pogut comprovar com influeix en la nostra vida adulta la forma en què vivim i ens relacionem en la nostra infància i adolescència. Alhora, em va sensibilitzar i escolto les preocupacions i els anhels dels que sou pares … i dels docents i educadors que treballeu amb infants i joves.

La societat actual fa que estiguem tots una mica confusos amb les nostres vides, i les famílies no són una excepció; els professors cada vegada més detecten nens que no estan bé i la seva reacció sol ser recomanar als pares que els portin al psicòleg. Llavors salten les alarmes, alguna cosa no va bé, el nostre fill té un problema. I no parlem dels adolescents, sembla que en moltes cases ha arribat la revolució, ja res és com abans i es generen innombrables conflictes. Hi ha múltiples situacions que es viuen des de l’angoixa, des del sofriment, com per exemple: una separació, el fet de quedar-se en atur i que la situació econòmica es deteriori en la família, o que un fill / a s’hagi convertit de sobte en un adolescent. Aquesta realitat genera conflicte perquè no li entenem, perquè no «es porta bé», perquè no estudia …

Des d’aquest espai vull compartir amb vosaltres informacions, reflexions, pautes, qualsevol cosa que pugui ajudar a aconseguir un major benestar a les nostres cases.

 • Aportant eines perquè molts conflictes es resolguin ràpidament. Ajudant i aprenent a escoltar, a observar des de la posició de l’altre i mitjançant la conversa,
 • Mitjançant la psicoteràpia i el coaching es crea un camí per curar ferides i aconseguir un autoconeixement que ens ajudi a aconseguir un gran creixement personal encaminat al nostre benestar.

Aquesta és la meva historia.

Als 16 anys vaig començar a col·laborar com a voluntària treballant amb nens petits en organismes dedicats a l’educació «en i per al temps lliure»; m’encantava treballar amb nens i amb les seves famílies.

A poc a poc vaig anar ampliant la meva radi d’acció i la meva experiència com a educadora, així vaig acabar treballant amb adolescents i joves. Més tard em vaig endinsar en el món de les ludoteques i el joc infantil i des d’aquest àmbit vaig col·laborar durant molts anys amb centres educatius mostrant recursos als docents per treballar des del joc diferents aspectes dels nens i joves.

Sempre m’he sentit atreta per com funcionem els éssers humans, és a dir, per la conducta, les emocions, els pensaments, vaig decidir estudiar psicologia i després em vaig fer coach. Des de les hores ja  no he parat de formar-me amb grans mestres que m’han permès evolucionar com a persona i com a coach i psicoterapeuta.

Fa temps que em dedico a fer picoteràpia i coaching acompanyant a persones (de totes les edats) que es troben en moments difícils de la seva  i/o volen fer un canvi a la seva vida. També he treballat amb organitzacions, directius i comandaments intermedis que volen millorar lEn el camí del canvi els acompanyo per a qeu descobreixin què els està impedint avançar i quins recursos i aprenentatges necesiten per aconseguir-ho.

Si vols saber més sobre què pens, com treballo, etc. pots llegir els articles que vaig penjant al blog o concertar una entrevista amb mi.